Det finns mängder av program för FidoNet. Listan på den här sidan är omöjlig att göra fullständig, så istället är den inriktad på att ge dig enkla program för att snabbt och smidigt bli en del av Svenska FidoNet.

Klicka här för att hämta hem FrontDoor APX/w FrontDoor APX/w är ett program för Windows 31x/95/98/ME/NT/2000/XP, samt OS/2 (WinOS2). Det är mycket enkelt och att ansluta sig till FidoNet och det blir som en dans på rosor... :-)MYPOINT finns i riktig Windows-version med inbyggd binkp internetmailer är långt kommen och finns redan nu att hämta i en något ofullständig, men helt användbar, preliminär version.

ARGUS är ett PC-program för Windows som man enkelt kan hämta och sända FidoNetpost över Internet med. Läs Patriks guide som beskriver hur Du kan få FDAPX/w och Argus att arbeta tillsammans.

TILLBEHÖR för Argus om du inte har en fast uppkoppling, som gör att du automatiskt kan aktivera din fjärruppkoppling och koppla ned automatiskt när hämtningen är klar. Du finner det under rubriken "FIDONETPROGRAM".

PINT är ett Amiga-program som hanterar läsning av såväl FidoNet-post som news och e-post. För den som använder Amiga är det här ljuset.

SPOT är ett annat program för Amiga. Lämplig tosser/reader-kombination för pointer framförallt.

Ravel är ett program för Macintosh. Det är ett allt-i-ett program för dig som vill bli point i FidoNet, och är tämligen enkelt att installera!
 

Nodlistan är den lista som visar vilka som är med i FidoNet, vilka deras adresser är samt lite annan information om deras system. Den kan vara lämplig att ha så du med din programvara kan nå dem.

Från och med den 1:a augusti år 2000, så gäller fri teckenuppsättning enligt CHRS-kludge på distributionslagret i svenska FidoNet. De system som inte kan hantera CHRS-kludgear måste då konvertera de utgående texterna från det egna systemet till PC8 (CP 437/850). Nedanstående program konverterar inkommande och utgående texter för PC till PC8 (CP 437/850).


ForcePC8 v1.1 (ca 19Kb) är ett konverteringsprogram av teckenuppsättning för PC. ForcePC8 körs med filnamnet på ett FidoNet-paket (type-2+) som enda parameter. Den tröskar igenom paketet och konverterar allt till PC8 (CP 437/850).
 
ForcePC8 v1.1 med källkod (ca 37Kb)
 
ConvPkt v1.15 (ca 9Kb) är ett konverteringsprogram av teckenuppsättning för Amiga.
 
KonvChrs v0.1 (ca 3Kb) är ett konverteringsprogram av teckenuppsättning som är skrivet i Perl och som kan köras på flera plattformar.
 
Saknas något? I så fall, maila till webmaster, tex. via Rapportera fel här till vänster.