Fotosafari på SupCon -97

                                 ?      
                                 _      
 ####                              / \     
## ##                             /|oo \     
##                              (_| /_)    
 ##                              _`@/_ \  _  
 ##  ###   ##  ## ####  #####   #####  ## ####  |   | \ \\ 
  ##  ##   ## ### #  ## ##  ## ###  ## ####  # | (*) | \ )) 
   ## ##   ##  ###   # #    ##   ## ##   # |__U__| / \// 
#  ## ##   ##  ##   ## #    ##   ## ##   # _//|| _\  /  
##  #  ###  ###  #### ##  ##  # ##   ## ##   # (_/(_|(____/   
 ####   #### ### ## ####   #####   #####  ####  ###         
           ##                            
           ##               - 9 7          
          ####                           

1997 års SupCon var sedvanligt kaos. OS/2-skivor i Vättern, småkonstig femkamp, trilskande tält, en hög bleka fidonettare och poliser i piketbuss. Detta är min (Magnus Karlsson, 2:204/254.23 och som 1997 var 2:204/536.23) version av vad som hände -- men det är långt ifrån den enda...

[Min Olympus Wide II] Enligt vad som nu blivit fidosed gick SupCon -97 av stapeln den sista helgen i juli i Jönköping vid Vätterns strand. Bland folk med digitalkameror och fickdatorer trampade jag omkring med min trogna Olympus Wide II av 1958 års modell och såg till att föreviga en och annan av alla underliga situationer som uppstod. Många motiv blev det alltså. :-) För underliga är vi om man ska gå efter oskyldiga förbipasserandes förvånade blickar. En hedergäst torde vara den schäfer som var mycket intresserad av både de OS/2-skivor och de ölflaskor som befann sig i Vätterns vatten. En hund som är så intresserad av OS/2 och öl kan ju inte vara annat än en fidovovve. Jag grämer mig fortfarande över att jag inte fick en bild på denna underbare hund.[Photo-CD]

Bilderna (utom två) är 384x256. Jag har inte orkat beskära något. Klicka på bilderna för att få 768x512. Markerade ord i texten innebär att det finns en extra inzoomning bakom. Tack för det, Kodak Photo-CD.

Och ja, jag vet att sidan är stor. Det är också meningen då man istället slipper att först ladda hem en massa minibilder och klicka på dessa för att ändå ladda hem lika mycket.Så det så. ;)
SupCon -97 var, som ni kan se, en mycket omtumlande tillställning med en ysterhet vars like man sällan skådar. Den här bilden visar verkligen hur kul vi hade. Eller så visar den att jag glömt ställa om min kamera och att slutaren därför var öppen för länge. Välj själv!
Vad som försigick i Rickard Olssons hjärna är ännu ett mysterium. En teori är: "Nämen, titta vilken knaprig och god OS/2-skiva!"
Är Vättern långgrund, tro? Karin Edman beslutar sig för att undersöka saken empiriskt. Utslaget blev positivt.
Till sist valde Karin dock att uppsöka land. Bekvämlighetsflagg hissas.
Efter några ordentliga åskknallar gjorde molnen sig besväret att släppa sin väta över konventsdeltagarna. Vissa sökte skydd från himlarnas raseri, även om liggunderlaget som nyttjades hade en tendens att ramla ner, vilket det mycket riktigt gjorde lägligt till den här bilden. Jolt, denna sliskiga dryck, var populär detta år.
Att hålla sina drycker kylda är en dygd. Detta utfördes lämpligen genom att se till att koppla ''kylskåpet'' till bilbatteriet. Om ekipaget sedan startade till hemresan förtäljer icke historien.
Erik Forsberg avnjuter förplägnad i form av en Risifrutti.
"Behövs verkligen den här?" (eller "Erik Forsberg gör tappra försök att få upp sitt tält.")
Erik Forsberg riggar sin radiolänk för att kunna komma åt FidoNet från Sannabadet (eller "Erik Forsberg har fortfarande inte lyckats få upp sitt tält")
Den gode Forsbergs tält var onekligen en av de stora publikmagneterna på tillställningen...
Det hör också till saken att tältet i fråga saknar regnskydd (det hittades nästa morgon under (!) tältet), ett faktum som allmänt ansågs vara den direkta orsaken till det senare regnvädret. Murphy, ni vet.
Kast med liten Commodore 64. Här är det Börnie som gör ett försök.
Mer kast med liten Commodore 64. Här är vandalen som kastade sönder den. Vissa typer ska bara förstöra för alla andra. :-) Hur som helst så höll den sig i alla fall på land. (Och jag tänker inte det minsta på en viss persons premiärkast med NMT:n förra året. Domare Frödéen (i samråd med Johan Svensson) brottas med problemet angående vilken del som ska räknas.
Bröderna Ulvnäs ger den stackars datorn sin beskärda del av första hjälpen.
Att häva en öl för att sedan ta ett antal varv runt flaskan kan vara nog så svårt. Björn Poppe insåg tidigt sina begränsningar och valde att fuska istället. Observera regndropparna.Allas vår Barkman visar vilken cola det är som gäller.
Vissa hade inte, som Poppe t ex, turen att fuska obemärkt (för domarna åtminstone). Då går det så här.
Lagölhäfvningen fortlöpte i sin ordning trots vädret. Vissa nyttjade fusk medelst väderresistenta plagg...
Christer Andreasson (tror jag det är) bjöd på en skål med chips. Dip i form av kiselolja hade föreslagits, men det stannade på förslagsstadiet.
Äggfångning är alltid en uppskattad gren -- så länge man slipper vara med själv.
Någon okänd får penetrera Vätterns vatten. Antalet kameror torde tyda på att det inte var vem som helst som fick bada, men vem det var är ännu i denna dag ett mysterium av korpulenta proportioner. Kul var det i vilket fall som helst.
Thomas Tydal går mot en framtid innehållandes en ytspänningsbrytande aktivitet.
Den här bilden mår nog bäst av att inte kommenteras alls.
Tillställningen var så vild att polis i piketbil fick tillkallas. Beväpnade med svarta plastsäckar såg de till att ordningen (åtminstone den på marken) återställdes medelst de närvarande. Genom (vad som förmodas vara) en noga uttänkt plan befann sig undertecknad på Burger King vid detta tillfälle och var således inte medverkade i städstyrkan. :-)
Till min fabulösa sida
Svenska FidoNet
SupCon 1995 (Kasst eftersom jag inte var där)
SupCon -96
Min tjusiga Datasaab-site som inte har något som helst med det här att göra

© Magnus Karlsson <emax@innocent.com> 1997, får distribueras för privat bruk
Last modified: Tue May 25 01:55:06 MET DST 1999